Seminář reaguje na soudobý návrat k využívání lokálních a sezónních potravin, související jednak se zvyšující se ohleduplností k životnímu prostředí, jednak s poptávkou po vyšší kvalitě potravin sklízených v plné zralosti, nezatížených transportem a konzervanty. Jeho hlavním cílem je objevení možností, jak trend využívání lokálních a sezónních potravin zahrnout do environmentální výchovy a do vzdělávání o zdravé výživě. MUDr. Kamila Procházková, PhD. vystudovala 2. lékařskou fakultu UK v Praze a pracovala v genetické laboratoři LF Motol. Nyní se na rodičovské dovolené věnuje svému největšímu koníčku - dobrému jídlu, a popularizaci významu planě rostoucích rostlin v české kuchyni. MUDr. Blanka Novotná vystudovala 1. lékařskou fakultu UK v Praze a působí jako praktický lékař pro dospělé. Dlouhodobě sleduje problematiku biopotravin a význam aktivního přístupu k péči o své zdraví. | Program semináře:
|